Istoric medical

robi Robert provine dintr-o sarcina normala, dar afectata de hipertensiunea arteriala a mamei in ultimul trimestru de sarcina care a dus la o intarziere in dezvoltarea intrauterina la 28 de saptamani si nasterea prematura la 32 de saptamani cu un scor Apgar 7/8 si o greutare de 1600 grame, prezentand o forma usoara de hipoxie, hemoragie intracerebrala gradul I in ventriculul lateral drept si sindrom de adaptare lenta digestiva.

La numai 2 luni a facut hernie inghinala bilaterala care a necesitat 2 interventii chirurgicale, la 4 si respectiv 6 luni. In urma operatiei celei de-a doua s-au declansat crizele epileptice fiind diagnosticat la 7 luni cu sindromul West. A urmat un tratament pentru stoparea crizelor epileptice in urma caruia a prezentat impregnare cortizonica.

Crizele epileptice au declansat spasticitatea muschilor si a fost afectat psihic fiind diagnosticat cu paralizie cerebrala, tetrapareza spastica, tulburare globala de dezvoltare, strabism convergent la ambii ochi, retard neuropsihomotor sever.

Dupa cateva luni de la începerea recuperarii neuropsihomotorii, spasticitatea s-a redus usor, avand un tonus muscular usor crescut fiind mai mult afectat pe partea dreapta, hemipareza-dreapta.

Dupa aproape 6 ani de recuparare inca nu reuseste sa stea in sezut, nu are suficient echilibru, tonusul capului este achizitionat partial. Pe partea de psihic intelege aproape tot, rosteste propozitii si fraze, cunoaste partile corpului, recunoaste forme, identifica culori, fructe, animale.

Anul acesta a suferit o interventie chirurgicala la Chisinau pentru reducerea spasticitatii, numita miofibrotomie subcutanata pe etape. In urma acesteia, spasticitatea s-a redus considerabil insa, fara continuarea recuperarii, aceasta poate reveni.

Recuperarea lui Robert consta in multa kinetoterapie, ergoterapie, psihologopedie, mecanoterapie, hipoterapie, hidroterapie.

pdf-icon Externare Chisinau (24.08.2016)
pdf-icon Externare 1 Centru Recuperare (03.11.2010)
pdf-icon Externare 2 Centru Recuperare
pdf-icon Certificat de Grad (10.03.2016)
pdf-icon Scrisoare medicala Alba Iulia (01.07.2016)
pdf-icon Control Oftalmologic (20.11.2014)
pdf-icon Prima Externare de la nastere
pdf-icon Externare Neuropsihomotorie (26.01.2013)
pdf-icon Diagnosticarea cu Sindrom West (28.04.2011)